Cacao Ceremonie

Cacao is een zacht plantenmedicijn. Het verhoogt je trilling en laat je onvoorwaardelijke liefde voelen voor jezelf en anderen. Het opent het hart en bevordert op die manier ons vermogen tot compassie, verbinding en zachtheid.

Het laat ons voelen wat we eigenlijk allemaal diep van binnen al weten, dat we allen liefde zijn en verbonden van hart tot hart. Het helpt ons om onze kracht en waarheid te vinden, onze goddelijkheid. De ceremoniële Cacao, die ik gebruik, werkt licht bewustzijnsverruimend en ontgiftend.

Cacao schenkt ons een zachte, krachtige vrouwelijke energie en laat je zien dat we plezier mogen maken in ons leven. Het brengt verbinding met je innerlijk kind en daarnaast een diepe verbinding met moeder Aarde. De Maya’s noemden de heilige Cacao “ het water, dat door je hart stroomt”.

Tijdens deze Cacao Ceremonie zullen we ons richten op het openen van ons hart door dans, klank, rituelen en meditatie. Ik zorg voor een warme en veilige bedding. Aan het begin drinken we een kopje met de rauwe, ceremoniële cacao en erna kun je ervaren wat de cacao met je doet. De Ceremonie wordt afgesloten met een ontspannend klankbad en een kleine deelronde.

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, hartklachten of problemen met je bloeddruk hebt of anti-depressiva gebruikt, dan is het belangrijk om de dosering aan te passen en raad ik je aan om maximaal een half kopje, ongeveer maximaal 20 gram, te drinken. De Cacao bevat serotonine, tryptofaan, anandamine en PEA, phenetylamine. Deze stoffen werken stimulerend en zitten ook in anti-depressiva. Bij twijfel, overleg even met me.

Deze Ceremonie wordt, na jaren maandelijks te zijn gehouden, nu nog slechts incidenteel gehouden, als ik me geroepen voel. Dan plaats ik de datum meteen op deze site.

 Klik hier om je direct online in te schrijven.

"Wanneer je dingen vanuit je hart onderneemt voel je een rivier van vreugde door je heen stromen."
Rumi.