Natuur coaching

Soms kan het gewenst zijn om er samen op uit te trekken en al wandelend in de natuur te focussen op wat er aan het licht mag komen. De natuur en alles wat er onderweg valt te ervaren kan dienen als metafoor in dit proces. Juist door de kracht van het beeld en het onverwachte moment hierin, ervaar ik regelmatig dat het inzicht diep binnen komt!

De indianen maakten vroeger al een medicijnwandeling: ze trokken de natuur in met een vraag en iedere bloem, boom, steen of dier kon hen een verhelderende boodschap brengen.

Ook het letterlijk in beweging komen geeft soms onverwachte nieuwe blikvelden en mogelijkheden, die zich zittend in een stoel moeilijker lijken aan te dienen. Doordat je zelf in beweging bent, komt er ook iets in jou in beweging. Het wandelen haalt je uit het hoofd naar de benen toe, een aardende bezigheid.

Dat wat je in de buitenwereld ziet, is een afspiegeling van je binnenwereld. Door je bewust te worden van deze spiegeling krijg je meer zicht op patronen van jezelf.


"Wie met zijn hoofd in de wolken loopt en met zijn voeten op de aarde, is een waarlijk groot mens" . (Indiaans spreekwoord)